Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt utegym invigs

På onsdag kväll invigs det nya naturgymmet i Kvarntorp, under en pågående trappkväll.

Annons

Att motionera utomhus via löpning, gå eller gymma med det naturen har att erbjuda sägs vara trendigt i höst. Så tillvida är både Kvarntorpstrappen och det nya naturgymmet vid dess fot helt rätt i tiden.

Från början var det ju konsten som skulle locka till ett besök vid Kvarntorpshögen, men nu är motionärerna ofta störst i antalet och besökarna möts direkt av spring i trappen och på väg nerför bilvägen.

Ett visst slitage har börjat märkas på Kvarntorpstrappen, som i grunden är ett konstverk signerat Olle Medin. De många fottrampen sätter sina avtryck.

– Det kan bli så att vi får byta ut trappstegen allt eftersom de slits. Jag tror inte det blir svårt att hitta villiga sponsorer med tanke på hur stort intresset är för trappen, säger Roberth Gyllberg, initiativtagare till motionsaktiviteten Besegra trappan.

På onsdag kväll arrangeras trappkväll med gemensam start och fika under kvällen.

Samtidigt ska då även det nya naturgymmet invigas, där Kumla Skidförening lagt ner ett stort jobb. De har ordnat med parkering, anskaffat material, gjutit plintar och byggt gymstationerna. Sedan någon vecka finns även belysning vid platsen.

Invigningen hålls av Björn Eriksson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Fakta naturgymmet i Kvarntorp

I augusti 2012 inlämnades ett medborgarförslag till Kumla kommun om ett utegym i Kvarntorp. Ett naturgym har sedan skapats av ideellt arbete i Kumla skidföreing och via lokala sponsorer.

På onsdag klockan 18.30 blir det invigning. En timme innan startar trappkvällen där motionärer tar sig uppför de 427 trappstegen upp på Kvarntorpshögen.

Mer läsning

Annons