Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”O helga natt” i miniformat

Kall väderlek, fint snöfall och värmande musik. Det var tre ingredienser på Kumla torg i går eftermiddag.

Annons
Värmande dryck. Wilma Morin och Wilma Rikse var två av tjejerna i IFK Kumlas 99/00-lag som bland annat sålde glögg under torgkonserten.

O helga natt i Örebro har första platsen när det kommer till gratiskonserter i juletid. Men nu har Kumla en egen variant. Än så länge med avsevärt mindre publik, men vem vet ...?

Först ut på scenen var Kumlabördige Jonas Hjelte som körde några av sina egna låtar till eget gitarr-ackompanjemang, uppbackad av Ann Hjelte, som körtjej.

– Det känns speciellt att sjunga här, det var ju ett tag sedan jag gick här på Kumlaby skola, konstaterade Jonas och skickade en passning till kvällens ljudtekniker Peter Franzén.

– Det var han som lärde mig att spela, berättade skivaktuelle Jonas, som numera är bosatt i Åsa söder om Kungsbacka.

Ett varierat låtval hade Amanda Leek. Hon kryssade i sin repertoar mellan Alice Babs, Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer och ”Jag diggar dig” en ”rap” av Povel Ramel.

Adams julsång

Till en julkonsert hör utan tvekan ”O helga natt” eller Adams julsång som den också heter. På Kumla torg framfördes den av Örebrosångerskan Helena Salo, som blev riksbekant genom sitt deltagande i TV4:s talang 2010.

Till ett julbord hör naturligtvis Janssons frestelse. På Kumla torg kom frestelsen i form av det rutinerade showgänget med bas i Laxå.

Det är Kumla Promotion som stod för arrangemanget och Kumlas butiker hakade på genom att ha öppet till klockan 18.

För den som inte valde att värma sig genom lite julhandel erbjöd tjejerna i IFK Kumlas 00/99-lag både varm glögg och varm korv.

Resten av värmen fick den ordentligt påpälsade publiken stå för själva genom att hoppa jämfota eller dansa i takt till tonerna från scenen.

Först ut på konserten: Kumlabördige Jonas Hjelte, som fick doahjälp av sin fru Ann.
Fingervantar. Filip Johansson hade det kallt om fingrarna när han gitarrackompanjerade Amanda Leek.

Mer läsning

Annons