Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenighet om fullmakten att driva hotellet

Kommunfullmäktige kunde inte enas om att ge en fullmakt åt Kumla bostäder AB att bilda eller förvärva ett helägt dotterbolag.

Annons

Dotterbolagets syfte ska vara att driva Stationshotellet under ett övergångsskede innan nya entreprenörer är på plats. Hotellet gick i konkurs den 5 november.

– Det är viktigt att se till att öppna så snart som möjligt och vi behöver komma åt hotellbokningssystemet, menade Lennart Eriksson (S), ordförande i Kumla bostäder AB och ville tillstyrka kommunstyrelsens förslag om att ge en fullmakt.

Mats Gunnarsson (MP) ville ha in skrivningen att Kumla bostäder ska hitta en annan entreprenör inom sex månader. Han ville också ha mer kontroll genom att begära en analys av verksamheten i hotellfastigheten. Mats Hellgren (M) uttryckte att han inte fått tillräckligt med information och deklarerade att han skulle avstå att delta i beslutet. Christina Örnebjär (FP) gick på samma linje. Per Holm (KD) och Jan Engman (C) kunde tänka sig att rösta ja till kommunstyrelsens förslag med tilläggsyrkanden av Mats Gunnarsson.

Kommunstyrelsens förslag vann och ordförande fick ha en försöksvotering med handuppräckning för att Moderaterna och Folkpartiet skulle få noterat i protokollet att de avstått från att rösta.

Mer läsning

Annons