Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökat intresse för att bygga i Kumla

Antalet bygglov för småhus som sökts i år är redan dubbelt så högt som förra året. Därtill kommer en rad projekt för flerfamiljshus.

Annons
Så här skulle det kunna se ut på sikt i området Skogsgläntan i nordvästra delen av Kumla där det planeras för både småhus och flerfamiljshus.

Byggandet tycks ta fart i Kumla igen. Det beror både på en ökad försäljning av tomter och flera projekt med flerfamiljshus som är i färd att dra igång.

– Under årets tio gångna månader har vi fått in 33 ansökningar om bygglov för småhus, jämfört med 14 stycken under hela förra året, berättar Christina Gustavsson, stadsarkitekt, i ett pressmeddelande.

Hittills i år har kommunen sålt 34 småhustomter vilket är en femdubbling mot förra året. Småhustomter till salu finns nu i Korstaområdet och öster om Dalagatan. Det finns även strötomter till salu på orterna utanför Kumla tätort, såsom i Hällabrottet och Ekeby.

Om knappt ett år kommer drygt 150 småhustomter att släppas i nordvästra delen av Kumla, i områdena Loviselund och Skogsgläntan.

– Vi jobbar också med planer för omvandlingar i centrala Kumla, säger Alexander Dufva, planchef i Kumla kommun.

Kommunen avser att riva gamla byggnader för att ge plats åt 300 nya lägenheter under en tvåårsperiod.

Planarbetet i kommunen är inställt på målet att Kumla kommun ska kunna ha 25 000 invånare om drygt tio år. Just nu finns knappt 21 000 Kumlabor.

Mer läsning

Annons