Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande omorganisation

18 personer inom Kumlas äldreomsorg börjar från och med månadsskiftet på nya arbeten.
Det är ett av resultaten av den omfattande omorganiseringen av äldreomsorgen som görs efter de missförhållanden på äldreboendet Kungsgården som uppdagades i höstas.

Annons

I nattgruppen på Kungsgården ingick 13 personer. Sex av dessa börjar inom ett par veckor jobba på andra äldreboenden. De övriga sex kommer att jobba kvar på Kungsgården.

På liknande sätt görs med all nattpersonal inom Kumla kommun, att hälften ur de olika arbetslagen börjar på nya jobb. Det innebär att totalt cirka 18 personer förflyttas. Några av den tidigare nattarbetande personalen börjar nu istället jobba dag efter att de själva önskat det. Det finns även dagpersonal som nu istället går över till nattjänst.

Catarina Rosencrantz är chef för äldreomsorgen i Kumla kommun.

Varför förflyttas även personal från andra äldreboenden?- Vi ser att många har arbetat väldigt, väldigt länge på sin arbetsplatser. För att säkra kvalitén på vården och sprida den kompetens våra anställda har ser vi därför behov av en rotation. Man kan säga att vi vill vaccinera oss mot att det som hände på Kungsgården inte ska kunna hända igen, säger Catarina Rosencrantz.

Hur tas det emot av personalen?- Det har varit blandade känslor. Flera har ställt sig frågande till varför de måste byta arbetsplats på grund av problem på annat håll. Men man äger inte sin placering utan är anställd av Kumla kommun. Och nu när de första reaktionerna börjat lagt sig är det också flera som tycker det ska bli roligt och spännande.

Omorganiseringen ska även underlätta för enhetscheferna. De får mindre personalgrupper att ansvara för och därmed möjlighet till att komma närmare den dagliga verksamheten.

På till exempel Kungsgården kommer det att arbeta tre chefer med ansvar för de 100-talet personal som finns där. Även tidigare fanns tre chefer där, men då med ansvar för fler än enbart Kungsgårdens personal.

Omorganiseringen görs i en tid då socialförvaltingen sitter med ett tufft ekonomiskt underskott.

- Så i de förändringar vi genomför gäller det att hitta lösningar utan att det för den skulle kostar mer, säger Catarina Rosencrantz.

Mer läsning

Annons