Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppenvården till Skofabriken

Socialförvaltningens öppenvård kommer att hamna i Skofabriken. De föreslagna lokalerna i gamla brandstationen var olämpliga.

Annons

NA har tidigare berättat om den lokalrockad som följer av att ett trygghetsboende börjar byggas vid Kumla station. Rivningen av de nuvarande lokalerna på tryckeritomten inleds i slutet av året.

När det sker kommer Pingstkyrkans öppna verksamhet för missbrukare, LP-kontakten, flytta till ett hus på Parkgatan.

Där har det senaste året socialnämndens öppna verksamhet som riktar sig mot familjer funnits. Där ingår bland annat Athena, Delta och Familjeteamet i Sydnärke.

De olika verksamheterna kommer från olika adresser, men har genom samlokaliseringen hittat samarbetsvägar som underlättar arbetet.

Personalen blev tagen på sängen när det stod klart att LP-kontakten ville komma in.

– Det visade sig att de trodde att de skulle var kvar till 2013, säger kommunstyrelsens ordförande, Lennart Eriksson, S.

Han säger att den enda kopplingen han har till ärendet är att han lovade LP-kontakten att kommunen, som hyresvärd, skulle se till att ordna ett ”ersättningsboende” när tryckeriet revs.

Socialförvaltningens personal på Parkgatan har nu fått höra att socialnämndens beslut från början var att ”samboförhållandet” skulle vara tillfälligt. Det var tänkt som en förberedelse innan delar av verksamheten flyttar in i Familjecentralen, som öppnar till våren.

Trots vad socialnämnden upplever som klara besked har det inte landat bland de närmast berörda, vilket skapat en stor frustration.

Ny hemvist för socialförvaltningens öppna verksamhet var först tänkt att bli i den gamla brandstationen på Västra Drottninggatan. Men vid en skyddsbesiktning av de tilltänkta lokalerna visade det sig att brandstationen inte var lämplig.

Bland annat handlar det om att lokalerna har stora öppna fönster ut mot gatan. Det ger inte möjlighet till avskildhet, vilket behövs i samtalen mellan personalen och besökarna.

I stället kommer verksamheten flytta till Skofabriken. Den flytten sker troligen mot slutet av året.

Mer läsning

Annons