Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet möte om allaktivitetshusets pengar

I kväll är det öppet möte i allaktivitetshuset. På dagordningen står frågan om de pengar som samlades in av Kumla Promotion i somras. Hur ska de användas?

Annons

I juni arrangerades en torgauktion där intäkterna gick till allaktivitetshuset. Slutsumman blev 10 000 kronor. Hur pengarna ska användas är ännu inte bestämt.

– På mötet i kväll får vi lyssna på ungdomarna och se vilka förslag som kommer upp. Det är inte säkert att vi kommer fram till något nu. Kanske får vi fråga flera gånger innan vi får fram ett förslag, säger Susanne Palm, föreståndare för fritidsgårdarna i kommunen.

I slutänden är det kultur- och fritidsförvaltningen som beslutar hur pengarna ska användas, men ungdomarnas önskemål väger tungt. Ända från allaktivitetshusets start har en utomhusramp för skateboard varit efterfrågad.

– Det har varit ett hett önskemål länge, och jag kan tänka mig att det kommer upp på mötet. Men med 10 000 kronor kommer man inte långt eftersom man måste bygga en sån ramp i något annat än trä för att den ska hålla. Men de här pengarna kan vara en början, säger Palm.

Mötet börjar kl 19 och är öppet för allmänheten.

Mer läsning

Annons