Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositonsrådet starkt kritisk till projektledare

 – Bedrövligt. Ren diktatur.
Oppositionsrådet Christina Örnebjär (FP) tar till kraftuttryck angående s-motionen om att införa en projektledare för att nå målet att kommunen ska ha 25 000 invånare år 2025.

Annons

I motionen, som NA skrev om förra veckan, vill socialdemokraterna att en projektledare tillsätts, som ska jobba för att öka kommunens befolkning.

– Jag trodde vi redan hade en person som jobbade med det, det borde vara kommunchefens uppgift, säger Christina Örnebjär (FP).

Projektledaren skulle vara direkt underställd kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande. Något som får Christina Örnebjär att bli än mer irriterad.

– Vad hände med demokratin? Skulle projektledaren få agera utan någon som helst insyn från oss i oppositionen eller någon annan? Det är diktatur.

Lennart Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande, förstår inte resonemanget.

– Visst är vår kommundirektör ytterst ansvarig, men hon har många andra arbetsuppgifter. En förvaltningsövergripande projektledare kan mer specifikt jobba för att öka vår befolkning, säger Lennart Eriksson.

Att projektledaren skulle vara underställd honom själv ser han inte heller som något konstigt.

– Vi jobbar på samma vis med till exempel Kumla mot Narkotika. Det är inget odemokratiskt i det, all vår verksamhet är öppen och alla papper tillgängliga. Så alla som vill kan få insyn.

Motionen hade bred förankring inom det egna partiet då den antogs.

– Vi vill fortsätta ha lika stark utveckling som tidigare. Då är det viktigt att tala om att vi finns och vad vi kan erbjuda de som vill flytta hit.

Mer läsning

Annons