Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrokompaniet marknadsför turistmål

Samarbetet om turism mellan Hallsberg, Lekeberg, Kumla och Örebro. Avtalet förlängs i tre år till.

Annons

Sedan 2007 samarbetar Kumla, Lekeberg och Hallsberg med Örebrokompaniet. De fyra kommunerna utgör en gemensam turistdestination i länet. Samarbetet innefattar bland annat gemensam marknadsföring via internetportalen orebrotown.com.

– För oss i lilla Lekeberg är det här bra. Vi behöver det här stödet och tycker att Örebrokompaniet sköter det på ett bra och kompetent sätt, säger Lars Skoghäll, kultur- och fritidschef i Lekebergs kommun.

Ett förlängt avtal med Örebro, från Lekebergs sida, finns redan underskrivet och tar vid från årsskiftet. Det sträcker sig fram till 2016 års utgång.

Vid kultur- och fritidsnämndens möte i Kumla förra veckan beslutades att även Kumla fortsätter samarbetet i ytterligare tre år.

– Vi har en del synpunkter på hur vi syns, men det är sådant man lyssnar på, säger Annika Hallberg, kultur- och fritidschef i Kumla. Hon säger att beslutet att förlänga avtalet togs utan dramatik.

Siffror i Kumla visar att turismen har ökat i kommunen på senare år. Det finns dock än så länge inga mätbara siffror på om det hänger ihop med marknadsföringssamarbetet med Örebro.

Även Hallsbergs kommun fortsätter turistsamarbetet med de tre grannkommunerna.

Mer läsning

Annons