Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övergångställe invigt vid Lillhedens förskola

Sannahed har fått sitt första övergångställe. Det invigdes högtidligt på torsdagen med bandklippning av barnen på förskolan.

Annons
Direkt efter invigningen provgick barnen och ledarna det nya övergångstället.

Det började med att en mamma till ett av förskolebarnen bidrog till utemiljön vid Lillhedens förskola med trafikskyltar i trä.

– Och då var vi ju tvungna att måla dit ett övergångsställe också, säger barnskötare Ulla Steen.

Övergångsstället finns nu på skolgården, direkt utanför dörren, på den asfalterade gången som används inte minst till att cykla på.

– Vi har talat om att barnen kanske även ska få ta körkort framöver, säger Ulla Steen.

Eventuellt har det tidigare funnits ett övergångsställe över länsvägen vid den före detta kiosken i Sannahed, men av denna syns det intet längre. Så förskolebarnen kan nu stoltsera med att ha ortens enda övergångställe.

Kanske ni även borde ha en rondell, som ju är en mycket populär trafiklösning i Kumla?– Jo, kanske det, men rondeller kostar väl en hel del pengar, säger Ulla Steen.

Barnen uppskattade invigningen. Inte minst att få sitta ute i solskenet och äta de chokladbollar som man gjort dagen innan.

Full fart på cyklarna vid Lillhedens egen gata.
Mio Jansson gillade invigningens chokladbollar. Det var Mio Janssons mamma Karén Spännare som tillverkade vägskyltarna, som sedan ledde till att även ett övergångställe tillkom i skolgårdsmiljön.
Grönt och klart att köra! Max Ekefalk var trafikvakt under kamraternas cykeltur.

Mer läsning

Annons