Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På lördag kommer prinsen

Lördag är dagen som alla i Kumla Funktionshindrades Motorklubb väntat på. Då kommer prins Carl Philip för att inviga nya folkracebanan, klubbstugan och garaget.

Annons
Snart allt klart. – Från att bara ha haft en barack och en container känns det såklart strålande roligt nu när vi får klart med klubbstuga och garage, säger Jens Larsson.Foto: GÖRAN KEMPE

– Vi är unika i Sverige att ha sån här verksamhet. Då tänkte vi att kungahuset måste se det här som en bra grej och att ”Motor-Prinsen” var den självklare att bjuda in, säger Jens Larsson från KFMK, om hur det kommer sig att deras anläggning i Kvarntorp får finfrämmande på lördag.

En uppvisningstävling kommer att köras på den 800 meter nya folkracebanan. Förutom prins Carl Philip deltar STCC-förarna Thed Björk, från Östansjö, och Fredrik Ekblom, från Kumla, samt Formel 2-föraren Marcus Eriksson, från Kumla och Sven Brygg, klubbens egen förare.

– Det blir tävling på vårt vis, där förarna kör en och en och där de ska klocka sin egen tid. En rättvis tävling då den är lika svår för alla, oavsett om du är proffsförare eller har en funktionsnedsättning.

Under en lång tid har ett intensivt arbete pågått med den nybyggda klubbstugan och garaget.

– Det har blivit många kvällar och helger här ute, konstaterar Jens.

Byggnaden är utvändigt i stort sett helt klar och visning av den sker också det på lördag, en dag då säkert också det besöksmässiga rekordet till platsen kommer att slås.

Mer läsning

Annons