Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På språng igen i Kvarntorp

Den 3 september blir det favorit i repris. Då arran­geras loppet The Run på de natursköna stigarna vid Kvarntorp. För att locka fler motionärer erbjuds i år även en lite snällare bana på fem kilomer.

Annons

För andra året i rad arrangeras The Run i Kumla. Intresset för loppet har vuxit, och i år är arrangörerna måna om att få med sig alla som gillar att springa eller gå.

– Tusentals ställer ju upp i lopp som ordnas inne i städer. The Run bjuder på en roligare upplevelse, man får komma ut i naturen och se de fantastiska terrängområden som finns, säger Carina Hall från arrangörsteamet.

Även Ivan Forsgren ingår i teamet från Kumla och Hallsberg som jobbar med The Run:

– Det är roligt att få ordna ett lopp lokalt här hemma. Många nöter ju i trappan på Kvarntorpshögen, jag hoppas de ser stigarna som ett fint alternativ den här kvällen, säger han.

Det är också nytt för i år, att The Run körs en vardagskväll.

– Det verkar passa de flesta bättre, än att ta helgen i anspråk. Loppet startar klockan 18.30 den 3 september, och alla sticker iväg samtidigt, berättar Carina.

De som springer/går fem kilometer rör sig på stigarna runt om Kvarntorpshögen.

De som kör tio km får dock räkna med att knata uppför skidbacken på högen när de ger sig ut på andra varvet.

Efter loppet bjuds deltagarna på baguette och dryck. De som bildar ett lag på fyra personer får en picknickkorg med mat. I övrigt finns servering.

Mer läsning

Annons