Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passgång lockar allt fler motionärer

Naturpasset ökar i popularitet. I år har långt fler än vanligt valt att gå passen, något arrangörerna ser mycket positivt på.

Annons

Naturpasset har funnits i Kumla och Hallsberg ”sedan urminnes tider” enligt OK Tisarens Bo Carlsson, en av eldsjälarna bakom arrangemanget.

–Först hette det trim-orientering, men de senaste tio åren har det kallats Naturpasset.

Intresset för passen ökar och förra årets siffra på sålda pass har denna sommar toppats för länge sedan.

–Det var runt 300 förra året, men nu har vi redan sålt 400! Det beror mycket på att vi har sålt in pass till företag. Det är mycket glädjande att arbetsgivare tycker att det är en bra aktivitet för de anställda.

Bilder på platser

Och det är årets nyhet som lockar företagarna mest, det så kallade fotopasset. Där utgörs kontrollerna av bilder på platser i centrum som ska lokaliseras.

–Vi blev inspirerade av Almby IK som gjorde ett fotopass förra året. Vi kände att vi ville förnya lite och det verkade som ett bra alternativ, berättar Bo.

–Om man ska gå våra andra pass fungerar det inte så bra om man inte kan läsa en karta eller har svårt att ta sig fram, till exempel om man går med rullator. Tanken med fotopasset är att det ska passa människor som inte är så väldigt fysiskt aktiva, men som ändå vill komma ut och röra på sig. Vi har försökt nå en ny målgrupp på det här viset.

Naturpasset

är ett samarbete mellan Svenska orienteringsförbundet och Sveaskog. Det arrangeras på flera platser i landet. I Kumla och Hallsberg är det OK Tisaren som står bakom arrangemanget.

är som en enklare orienteringsrunda som genomförs till fots eller med cykel.

finns i tre varianter: Cykelnaturpasset, den traditionella orienteringsbanan vid OK Tisarens klubbstuga i Hallsberg samt årets nyhet Fotopasset.

pågår från april till september.

kan köpas på apoteken i Kumla och Hallsberg, eller genom OK Tisaren. För mer information, gå in på hemsidan www.naturpasset.se.

Mer läsning

Annons