Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalchefen blir kommundirektör i tre år

Kumla kommuns personalchef Ulla Lundholm blir ny kommundirektör för en period på tre år.

Annons

Kumla kommun har under våren genomfört en rekryteringsproicess för att ersätta Annika Hallberg som kommundirektör. För några veckor sedan återstod två kandidater som var inne på slutintervjuer.

Nu slutar processen med att ingen av de två får topptjänsten.

"De är båda sociala och kompetenta ledare men de når inte upp till de kriterier vi satt upp för den kommundirektör som vi vill ha för att leda Kumla kommun in i framtiden." skriver kommunalrådet Katarina Hansson och oppositionsrådet Mats Hellgren i ett gemensamt pressmeddelande.

Därför föreslås nu Ulla Lundholm som kommundirektör för en period på tre år, hon är sedan januari 2013 tillförordnad kommundirektör. Det formella beslutet fattas av kommunfullmäktige den 16 september 2013.

Tanken är sedan att en ny rekryteringsprocess inleds första kvartalet 2015 som beräknas pågå ett år.

Ulla kommer att jobba med alla förekommande arbetsuppgifter för en kommundirektör, med extra fokus på det interna arbetet gällande chefer på alla nivåer för att öka samhörigheten mellan olika förvaltningar med kommunens invånare i centrum.

- Att inte hitta rätt person bland de sökande är inte ovanligt och vi tycker att det är för tidigt att gå ut med en ny rekrytering nu, säger Katarina Hansson kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet. Jag känner mig trygg med Ulla Lundholms ledarskap och det ger oss tid att arbeta med vår organisation.

- Det är viktigt att vi har en kommundirektör med ett brett mandat. Jag tycker det är bra att vi hittat en temporär lösning som alla kan ställa sig bakom - för Kumlas bästa, skriver Mats Hellgren oppositionsrådet i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons