Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plan för fria tiden

Den fria tiden har blivit planlagd. Så kan man utrycka det i samband med att det tagits beslut om ett nytt kultur- och fritidspolitiskt program.

Annons
Arkivfoto: NA.

Kultur- och fritidsprogrammet klubbades på veckans kommunstyrelsemöte. Det ses av Kumlas kommunledning som ett strategiskt steg i arbetet med Vision 2025, om att Kumla ska ha 25000 invånare år 2025.

– Med det här programmet vill vi tydligt visa vad vi vill med den fria tiden, till exempel skapa fler mötesplatser där kommuninvånare kan träffas. Vi har gjort ett program som kan leva över tid och som kan kopplas till det övriga målarbetet i kommunen, säger Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

I inledningen till programmet står att den fria tiden är så viktig att den ofta styr valet av bostadsort.

”Vi menar att vi jämsides med alla andra krav och förväntningar som finns på den kommunala verksamheten också ska se till att den fria tiden har en plats i Kumla. Det är i stora delar den som gör att Kumla kommun kan växa”, står det att läsa.

Materialet har tagits fram i samerkan mellan politiker, tjänstemän och Kumlabor. Till de saker som specifikt tas upp hör Djupadalsbadet och i samband med detta simkunnighet, stöttning av föreningslivet och biblioteket som plats för folkbildning.

Kultur- och fritidspolitiska programmet

10 så kallade ”övergripande viljeinriktningar” listas i programmet: Jämställd, Tillgänglig och nära, Folkhälsofrämjande, Trygg, Rättvis, Samverkansvänlig, Ekonomisk hållbar, Flexibel, Proaktiv, Socialt och ekologiskt hållbar.

Barn och ungdomar är extra prioriterad som målgrupp.

Mer läsning

Annons