Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär sommarhockeyskola

Hård träning, nya kunskaper men självklart även en massa kul tillsammans. Så kan Kumla Hockeys sommarhockeyskolan summeras, som avslutas på söndag i Weiderman buss arena.

Annons
Glatt grabbgäng. Några av deltagarna i lag -00 hade mycket att berätta om. Från vänster Filip Wallin, Philip Hammarlund, Alexander Wennergren, Calle Forsberg och Pontus Nederman.

I entréhallen möter NA ett glatt grabbgäng som säger att de tillhör lag -00 i årets sommarhockeyskola. På frågan vad de gjort senaste dagarna börjar de ivrigt tala i munnen på varandra.

– I dag började vi med ett fyspass där vi skulle springa tre varv runt planen här utanför och göra armhävningar och sit-ups. Före lunch var vi på isen och nu snart har vi teori, säger Pontus Nederman.

– På teorin lär vi oss om hur man skjuter och passar och sånt, säger Calle Forsberg.

– En annan dag har vi kört Superstar, då vår tränare delar in oss i olika lag, fortsätter Alexander Wennergren.

Grabbarna kan också berätta att de kom etta i sin serie förra året och att flera av dem trots sin låga ålder redan hunnit spela hockey i omkring fem år.

– Och det har varit väldigt kul hela tiden, säger Pontus Nederman.

Om Helena Sikh och Anette Hallbom hört dem hade de säkert blivit glada. Som sommarhockeygeneraler ser de nämligen som sin främsta uppgift att alla som deltar ska ha kul.

Deras egna söner har börjat växa upp och stå på egna ben, men de fortsätter ändå engagera sig i Kumla Hockeys verksamhet. Deras mesta arbete inför just sommarhockeyskolan är den närmaste tiden innan, med att bland annat skriva ut scheman åt alla hur deras olika pass på isen och med teori ligger.

– Vi har viss rutin, så det mesta flyter på bra. Efter en koll med tränare och lagen går det ofta att utgå från förra årets planering och uppdatera den, säger Helena Sikh.

Information till föräldrarna är viktig för att hålla sporten vid liv. Inte minst vill de nå ut med att hockey inte behöver vara så dyr som många tror.

– Visst, många barn vill ha nytt, så är det. Men för de minsta går det absolut lika bra med begagnat. Vi arrangerar bytardagar mycket för den sakens skull. Först på juniornivå kan det börja kosta mer, säger Helena Sikh.

Kumla Hockey vill också vara ett billigare alternativ vad gäller just sommarhockeyskolan, och tar bara ut knappa hälften så stor avgift för de fem dagarna jämfört med flera av de större klubbarna i landet.

Mer läsning

Annons