Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postenanställda besökte Hallsberg

Ett 45-tal postenanställda besökte på lördagen Hallsberg, inför att deras nuvarande arbetsplatser 2013 ska förläggas till Hallsberg.

Annons
Magnus Larsson, projektledare för postterminalens flytt till Hallsberg, hälsar välkommen. I främsta ledet av åhörarna fanns Sahit Zekovic.

Postens terminaler i Karlstad, Västerås och Norrköping ska läggas ner. Istället öppnar en ny terminal i Hallsberg. Och de anställda är erbjudna jobb där istället.

Frågan som de nu måste ställa sig är om det är värt att bryta upp från nuvarande hemorten för jobbets skull? Och vad har egentligen Hallsberg att erbjuda?

– Det känns svårt att byta ort. Jag vet ingenting om Hallsberg, det är en ort som jag tidigare bara passerat förbi. Men jag är ändå öppen för att flytta hit, säger Sahit Zekovic.

I forna hemlandet Kosovo var han maskiningenjör. Någon chans till ett liknande jobb har aldrig öppnats i Sverige. De senaste åtta åren har Sahit Zekovic varit reklamutdelare på posten. Han är 56 år, vilket också det är något som han tar med i beräkningen när han framöver måste bestämma sig om jobbet.

Längre ner i Alléskolans matsal sitter Per Karlsson med fru och dotter. Han jobbar vid terminalen i Västerås.

– Det är inte roligt direkt att posten i Västerås lägger ner. Jag är tudelad inför hur jag ska göra. Vi får väl se efter i dag om jag blev mer positiv eller negativ, säger Per Karlsson.

Magnus Larsson, som är projektledare för postterminalens flytt till Hallsberg, säger i sitt välkomnade att besöksdagen är som vilken fest som helst: det blir inte roligare än vad man gör det till.

Han uppmanar alla att förse sig av information om både Hallsberg och kranskommunerna under dagen och att passa på att ställa frågor.

Under besöksdagen ingick även en bussresa i Hallsberg och en mässa där lokala föreningar och företagare presenterade sig.

Det här var den andra av tre besöksdagar som Hallsbergs kommun och Posten arrangerar. Den sista kommer att ske den 24 september.

Mer läsning

Annons