Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prins Carl Philip klippte både bandet och Björk

Sällan har väl Trafikcenters område i Kvarntorp glänst i glansen av motorkungar och motorprinsar som i lördags.

Annons
Dragplåstret. Prins Carl Philip var den självklarar huvudrollsinnehavaren då KFMK:s nya bana invigdes. Det var fler än en person utmed startrakanl som enbart var på plats för att få en glimt av prinsen när han klippte bandet. Foto: Göran Kempe

På plats för att inviga Kumla Funktionshindrades Motorklubbs nya övningsbana för folkrace fanns prins Carl Philip. Med sig hade han årets STCC-kung Thed Björk, STCC-kollegan Fredrik Ekblom och Kumlas GP2-stjärna Marcus Ericsson.

Vid, på och runt motorklubbens nya bana hade uppskattningsvis 400-500 personer tagit plats för att få en skymt av prinsen och länets motorstoltheter.

Efter att ha klippt den blågula starttejpen blev det för prins Carl Philip att byta om till racingställ för ett nappatag på den nya bana med STCC-konkurrenterna Björk och Ekblom. Tävlingsmomentet var dessutom toppat med F2-stjärnan Marcus Ericsson och klubbhoppet Sven Brygg.

Invigningsracet skulle avgöras som en differenstävling, där det gällde att köra två rundor på så lika tid som möjligt. Ryktet om att hemmahoppet Sven Brygg nollat banan hade spridit sig – och en viss osäkerhet gick att ana hos de etablerade toppförarna.

På den överfyllda vallen utmed startrakan fanns celebriteter som landshövding Rose-Marie Frebran och kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson på plats.

Den ur publiken som ville fick åka med när motoressen laddade allt vad klubbens bilar höll för runt banan.

Hur tävlingen gick? Jo, Sven Brygg, som lade beslag på tredjeplatsen före prins Carl Philip och Thed Björk, fick en bankompis i Fredrik Ekblom som även han kan stoltsera med att ha nollat den nya banan.

Två kom Kumlas GP2-ess Marcus Ericsson.

Prins Carl Philip tyckte att dagen varit väldigt rolig. Att han dessutom var före Thed Björk i prislistan gjorde säkert inte saken sämre.

Mer läsning

Annons