Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prislappen fortfarande oklar

Grunden är snart klar. Det är dags att välja entreprenör till resten av badhusbygget, men det är ovisst om det går att räkna med några ”extrapriser”.

Annons
Om två veckor är bottenplattan till badhuset färdiggjuten. De närmaste veckorna avgörs vilka företag som får vara med och bygga resten av nya Djupadalsbadet.Bild: JAN WIJK

Fyra månader in i projektet är grunden snart lagd för Kumlas nya badhus. I mitten av oktober fortsätter gjutningen av väggarna i källarplanet.

För närvarande utvärderas vilka entreprenörer som ska få göra jobbet. En generalentreprenör ska anlitas och sedan en mängd underentreprenörer.

Har det kommit in många anbud?

– Det är lite blandat. Vissa områden har varit mer intressanta och andra mindre av antalet anbud att döma, säger projektledaren Lars Hallbergson.

I de politiska diskussionerna om badhuset har ett argument för att bygga just nu varit att det i finanskrisens spår skulle kunna gå att få betydligt bättre priser. Den diskussionen har Lars Hallbergson inte gett sig in i, utan fastslår bara att badhusbyggets budget ligger mellan 160 och 170 miljoner kronor.

Hallbergson vill inte gå in på hur de aktuella anbuden står sig ekonomiskt.

– Det får utvärderingen visa. Jag vill inte flagga för något nu, säger han och konstaterar endast att marknaden inte befinner sig i något bottenläge när det är dags att knyta entreprenörer till badhuset.

– Återhämtningen inom byggbranschen har gått fortare än man hade trott, åtminstone här i regionen vilket är det jag kan överblicka.

Första doppet i Djupadalsbadets innebadhus sker hösten 2012, såvitt tidplanen håller. Enligt Lars Hallbergson borde det inte vara några problem eftersom det finns bra marginaler.

– Det som tar lång tid, sex-sju månader, är att låta simbassängen torka. Betongen måste torka och krympa klart innan det går att kakla, säger Lars Hallbergson.

Jan Wijk

Mer läsning

Annons