Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektledartjänster överklagade

Oppositionsråden Mats Hellgren (M) och Christina Örnebjär (FP) har överklagat två projektledartjänster, som S-majoriteten beslutat om.

Annons

De tjänster som överklagats till Förvaltningsrätten i Karlstad är projektledaren för nya badhuset och projektledaren för utvecklingen av att Kumla ska bli 25 000 invånare. Båda beslutet togs i början av månaden som extraärenden på kommunstyrelsens arbetsutskott utan handlingar.

– Det här är enormt klantigt hanterat av socialdemokraterna, där man bara slänger upp dessa ärenden med mycket kort varsel, säger Mats Hellgren.

– Vi hade hoppats på att det skulle upp i fullmäktige så att vi kunde återremittera ärenderna. Men som det nu är såg vi ett överklagande som vår enda möjlighet till att kunna påverka besluten.

I sitt överklagande skriver Mats Hellgren och Christina Örnebjär att de har synpunkter på beskrivningen av projektledare 25 000 invånare, där det i beslutet står att denne endast ska svara inför kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande.

”Vi anser att en tjänsteman med övergripande ansvar i kommunen borde svara inför en demokratiskt tillsatt nämnd och inte enbart inför två ledande majoritetspolitiker”, står det i överklagandet.

Mer läsning

Annons