Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protestbrev från oroade föräldrar

Stora barngrupper gör att föräldrar inte tycker det känns säkert att lämna sina barn på Norrgårdens förskola. Ett 20-tal av dem har skrivit ett brev till kommunen.

Annons

Föräldrarna beskriver i sitt brev en stor otillfredsställelse med situationen, efter att antalet heltidsanställd personal minskat. Även barn, som tidigare tyckt det är roligt att åka till förskolan, börjar ge uttryck för att de inte vill dit. Något som föräldrarna ser som ett varningstecken att det inte fungerar som det ska.

I småbarnsgruppen på Norrgården finns två ansvariga vuxna till 18 barn.

Föräldrarna nämner särskilt två tillfällen på dagen som blir extra problematiska.

Stress

Vid morronlämningen måste en av personalen duka fram frukosten, medan den andre ensam får ta hand om alla ankommande barn. Den stress som då uppstår smittar av sig på barnen och ingen möjlighet till bra överblick finns.

Vid lunchraster väcks inte de barn som har planerade sovtider vid rätt tid eftersom personalen inte hinner.

Personalen gör sitt bästa för att ”trixa och trolla”, skriver föräldrarna som ändå tycker att situationen är under all kritik. Ett arbetsmiljöproblem för både personalen och barnen. Funderingen lyfts vad den stressfyllda vardagen på förskolan kommer att ha för påverkan på barnen senare i livet.

”Hinner de vuxna i förskoleverksamheten se varje individ och bemöta dennes behov på ett riktigt sätt? Som förälder är svaret på det enkelt då vi själva har färre barn att bemöta hemma men ändå kommer till korta i den frågan”, står det i brevet.

Ett 20-tal föräldrar från Norrgårdens avdelning Ryttargården har skrivit på den namnlista som följer med brevet.

Mer läsning

Annons