Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rädd att makten är i Stockholm"

Nu kommenterar Handelskammaren Mälardalen Ericssons varsel i Kumla. – Jag är rädd för att makten har legat i Stockholm och inte i Kumla, säger VD:n Christina Hedberg.

Annons

När NA når Hedberg på onsdagsförmiddagen har hon precis tagit emot beskedet om att 130 varslas från Ericsson i Kumla.

– Skälen bakom varslet är inte klara för mig. Om fokus flyttas eller vad som händer. Det är oavsett vad otroligt tråkigt eftersom vi har en lång tradition med Ericsson i Kumla. Jag hade hoppats att Kumlaanläggningen hade ett starkt fäste i koncernen, säger hon.

Spontan känsla om just betydelsen i koncernen?

– Det har varit lite svårt att komma i kontakt med Ericsson i Kumla. Kanske på grund av deras omorganisation. Jag är rädd att makten över anläggningen i Kumla har legat i Stockholm. En farhåga är att man centraliserar forskning och utveckling, säger Hedberg och konstaterar:

– Det är viktigt att Örebroregionen, där Kumla ingår, ser till att det finns relevanta utbildningar på universitetet och säkerställer kompetensförsörjningen. Att vi är tillräckligt vassa i vår region.

Vad mer är viktigt för att stärka sin position ytterligare?

– Att man har starka kopplingar. Andra att alliera sig med. Utan att veta om det påverkade det här varslet, jag vet inte om vi har varit tillräckligt bra på det. För visst är det svårare att dra ner på en verksamhet om det finns ömsesidiga beroenden.

Mer läsning

Annons