Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare tog 4 792 kronor - fick två års fängelse

Beväpnad och maskerad slog 21-åringen till mot OK-Q8-macken. Nu har Kumlabon dömts till nära två års fängelse.

Annons

Det var sent på kvällen den 22 januari som mannen gick in på OK-Q8-macken i Kumla beväpnad med hammare och kniv. Helt lugn begärde han att få alla pengar i kassan, 4 792 kronor.

21-åringen dolde sitt ansikte med en luva och han hade dubbla lager ytterkläder på sig.

Efter rånet försvann han till fots och gjorde sig då av med det yttersta lagret ytterkläder.

Ett bra signalement och bilder från övervakningskameror gjorde att den 21-årige mannen kunde gripas några dagar senare.

Flera andra brott

Han har nu dömts till ett år och nio månaders fängelse för rånet mot macken och flera andra brott. Mannen hade först tänkt sig att råna butiken Ica Profilen, men ångrade sig i sista stund eftersom han upptäckte en bekant som jobbade där.

Det gjorde att han även åtalades för förberedelse för rån – något som han dock frikänns för. Tingsrätten menar att 21-åringen bara hade för avsikt att genomföra ett enda rån den här kvällen. Annars skulle han ha haft tredubbla lager ytterkläder på sig.

”Dödsdömd”

Mannen hävdade under rättegången att han hoppat av den kriminella organisationen Black Cobra. Han ska ha en dödsdom över sig efter att ha blåst organisationen på pengar. Därför rånade han macken.

Enligt tingsrätten kan det vara en förklaring till händelserna, men det är inget som man tar hänsyn till när det gäller fängelsestraffets längd.

I stället noterar domstolen att han tidigare är dömd för rån vid tre tillfällen och att rånet mot macken var mycket välplanerat. Det gör att straffet blir hårdare än vad det annars skulle ha blivit.

Förutom rånet döms mannen även för att ha misshandlat, ofredat och bestulit sin före detta flickvän.

Mer läsning

Annons