Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättegång mot nätpedofil avslutades i dag 

Rättegången i hovrätten mot den misstänkte nätpedofilen avslutades i dag.

Annons

Den 45-årige västsvensken dömdes i november i Örebro tingsrätt till två års fängelse för ett 20-tal brott, som rörde försök att få minderåriga flickor att posera framför en webbkamera eller på Skype.

Ytterligare två flickor fick han att posera sexuellt. En av dem var den 13-åriga Kumlaflicka som tog livet av sig efter att 45-åringen pressat henne till det. Trots att hon hotade med självmord ska 45-åringen ha fortsatt med sina krav om sexuella handlingar.

Mannen har hela tiden nekat och överklagade därför domen till Göta hovrätt, vilket även åklagare Pia Åsberg gjorde. Hon var missnöjd med straffets längd. Åsberg hade yrkat på fem års fängelse, men tingsrätten stannade vid två år.

Tingsrätten friade också 45-åringen på den allvarligaste åtalspunkten – våldtäkt mot barn. Mannen erkände att han haft sex med en ung flicka, men tingsrätten ansåg det inte bevisat att hon var under 15 år när samlagen ägde rum.

På fredagen avslutades den sex dagar långa rättegången i Göta hovrätt utan att parterna ändrat sina ståndpunkter. 45-åringen ville bli frikänd medan åklagare Pia Åsberg yrkade på ett längre straff och att mannen även skulle dömas för våldtäkten. Göta hovrätt avkunnar dom den 3 februari. Till dess kommer 45-åringen att vara kvar i häkte.

Mer läsning

Annons