Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnet stoppade inte ostsugna Kumlabor

Efter en blöt start på Kumlamarken där endast paraplyförsedda kunder köade framför oststånden infann sig till slut marknadsvädret.

Annons

När regndropparna från de våldsamma regnskurarna väl torkat bort från glasögonen visade det sig att årets Kumlamarken kunde erbjuda allt som en marknad ska.

För de hungriga fanns sylter och safter, både rökta korvar och fiskar. Att Kumlaborna är ett ostälskande släkte gick heller inte att ta fel på för köerna framför de båda konkurrerande ostförsäljarna löpte oförtrutet på.

Även för barnaögon fanns oemotståndligt godis som ballonger och vindsnurror som rörde sig glatt i de stundtals livliga vindbyarna. Trots att det inte var lördag hittade en och annan klubba också vägen in mellan läpparna på en godissugen pojke och flicka.

För de kitschigt inriktade fanns det också en hel del att välja på. Mer eller mindre vulgära gipsfigurer trängdes på marknadsståndens bord, medan övergivna mekaniska hundar skällde för att få uppmärksamhet. Eller varför inte armbandsur att mäta marknadstiden med.

För de mer handfast praktiska marknadsbesökarna gick det att handla på sig några årsförråd av plastpåsar, bakplåtspapper och skurborstar.

Från den merkantila knallesidan gick det att köpa sig ett par t-tröjor med texttryck på som man eventuellt en gång i framtiden kommer att ångra inköpet av. Mer nöjd kanske man då istället var av sina nyinköpta kalsonger och jägarstrumpor.

För säga vad man vill om marknadsknallar – nog är de experter på att få oss att inse att vi behöver det vi inte behöver.

Mer läsning

Annons