Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reser till Indien och Kina för bidragspengar

Med pengar från Universitets- och högskolerådet åker fyra representanter från grundskolan i Kumla till Kina och Indien i höst.

Annons

Det är en del av programmet Kumlas Glokala Skolor som är tänkt att föra in kunskap om Östasien på ett tydligare sätt i skolvardagen i Kumla.

Kumla har tecknat avtal med tre kommunder/städer i Indien och Kina om utbyte. Två av dem, Cochin i Indien och Shijiazhuang i Kina, får besök i höst.

Avsikten med besöket är, enligt ett pressmeddelande från Barn- och utbildningsförvaltningen, att etablera skolpartnerskap och diskutera möjliga utbytesprojekt. De två grupperna består av pedagoger och skolledare från Kumlaby skola, Vialundskolan, Hagaskolan, Skogstorps grund- och förskola, samt Smedens förskola. Det är utbildningsförvaltningarna och ett antal skolor och förskolor i Cochin och Shijiazhuang som bjuder in Kumlas skolor.

Grupperna representerar alla skolor. De idéer och önskningar om skolutbytesprojekt som framförs av skolpersonal i Kumla tas med till Kina och Indien.

Potentiella projektområden är hållbar utveckling, IT-utveckling, matematik med asiatiska perspektiv, flerspråkighet, demokratiutveckling och entreprenöriellt lärande.

Mer läsning

Annons