Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridskolan i Sörby hänger på rätt person

Angående kommunens ridhus i Sörby har inget nytt hänt. Frågan om att hitta en entreprenör som vill driva en ridskola lever kvar, men har i och med avtalet med Sickelsta gård just nu ingen hög prioritet.

Annons

Kumla kommun har avsatt 1,5 miljoner kronor till bygget av ett ridhus i Sörby. Men tills vidare bedrivs ridskoleversamhet istället vid Sickelsta gård, via ett kontrakt som sträcker sig som längst till hösten 2013.

Kontraktet tecknades förra hösten, och efter det har varken kommunen eller dess fastighetsbolag varit lika aktiva som tidigare i letandet efter en entreprenör till ett framtida ridhus.

– Vi har inte glömt frågan, men vi har många andra saker på gång som fått komma före just nu, säger kultur- och fritidschef Edit Ugrai.

– Från Kumla Fastigheters sida vill vi att det först ska finnas en entreprenör, som på ett trovärdigt sätt kan gå in och satsa på ridningen. Då bygger vi gärna ett ridhus, säger Thage Arvidsson, vd för Kumla Fastigheter, som också i sammanhanget nämner det ekonomiska läget.

Ansträngd ekonomi

– Ekonomin är betydligt mer avvaktande nu. Det vore absolut önskvärt om en framtida entreprenör är ordentligt stadd vid kassan, och inte så beroende av bidrag.

Vad gäller ridskolan vid Sickelsta gård så är kultur- och fritidsförvaltningen på gång med ett besök, för att se hur verksamheten där fungerar och hur många ridande det finns.

Mer läsning

Annons