Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridskoleproblemet tillfälligt löst

Efter många turer fram och tillbaka verkar nu en lösning, om än tillfällig, gällande den kommunala ridskoleverksamheten vara klar. Åsa Hellström kommer att erbjuda lektioner på Sickelsta gård från augusti.

Annons

Drömmen att Kumla kommun ska uppföra ett nytt ridhus vars verksamhet ska drivas av en utomstående entreprenör har länge hägrat. Med insikten om att det kommer att dröja länge innan detta blir verklighet har kommunen nu skrivit på ett treårigt avtal med Åsa Hellström som i dag arbetar som hästtränare och uppfödare. Ridskoleverksamheten kommer att bedrivas i det befintliga stallet och ridhuset i Sickelsta. Åtta hästar kommer att köpas in till ridskolan.

–Vi ser att bygget av ett ridhus drar ut på tiden, så det här är en lösning fram tills dess att det blir klart, säger Lennart Eriksson, kommunstyrelsens ordförande.

Av de 1,5 miljoner som är avsatta till ridhuset kommer 400 000 kronor att läggas på denna tillfälliga lösning.

Hellström kommer tillsammans med en anställd ridlärare att erbjuda ridskoleelever, främst i åldrarna 12 till 18 år, ett 90-tal ridlektioner i veckan. Priset för lektionerna regleras i kommunens avtal.

–Avtalet gäller under tre år i första hand, sedan får vi se hur långt vi kommit med att hitta en entreprenör som vill ta sig an verksamheten. Hon kanske blir intresserad av att bedriva verksamheten i det nya ridhuset. Det får vi se, spekulerar Eriksson.

En annan förhoppning är att en ny förening kan bildas och att denna i så fall kan få bidrag av kommunen för att driva verksamheten. Detta är inte aktuellt i det fall det blir en privat entreprenör som tar över.

–Det känns kul att det löste sig så här och att vi kan få en komplett ridskola redan nu. Det har ju varit lite långbänk med det här, avslutar Eriksson.

Mer läsning

Annons