Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridskolestöd upp i rätten i höst

Det dröjer troligen till i höst innan Förvaltningsrätten i Karlstad avgör om Kumla kommun åsidosatt reglerna att behandla företag lika.

Annons

Charlotte och Ola Palm som driver Folkatorps ponnyridskola överklagade i november kommunens beslut om bidrag till Sickelsta ryttarcenter. Det skedde bland annat eftersom man ansåg att stödet inte främjar näringslivet allmänt i kommunen utan riktar sig till ett enskilt företag.

Sedan anmälan gjordes har det förekommit skriftväxling i ärendet där kommunen har fått ge sin syn på saken. Kommunen har förklarat att avtalet är begränsat till tre år och tillkom eftersom man vill få i gång ridskoleverksamhet i väntan på en ny ridanläggning.

Särskilda ledamöter avgör

Ola och Charlotte Palm har å sin sida svarat att kommunens argumentation saknar rättslig relevans och håller fast vid sin överklagan.

Förvaltningsrätten bedömer nu att man har alla handlingar man behöver, men ett avgörande dröjer trots allt.

– Det här gäller ju en laglighetsprövning och till det kallar vi in särskilda ledamöter några gånger om året. Vi har haft ett sammanträde nyligen, så troligen dröjer det till i höst innan det här målet avgörs, säger Kerstin Johansson vid Förvaltningsrätten i Karlstad.

Mer läsning

Annons