Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda Korset – 150 år av hjälp och stöd

I år är det 150 år sedan Röda Korset grundades. I Kumla är föreningen aktiv med bred verksamhet. På fredag finns de engagerade på plats på Kumlamarken och informerar om organisationen.

Annons
Drivkrafter. Christina Miltell, Lillemor Nilsson, Britt-Marie Pettersson, Kerstin Lundqvist Eriksson och Bernt Lundmark är alla drivkrafter inom Röda Korset Kumla.

 – Det är en viktig organisation som jobbar för fred över hela världen, säger Kerstin Lundqvist Eriksson, en av de engagerade i Kumlakretsen.

Trots att Röda Korset i Sverige egentligen inte grundades förrän två år senare, vill Kumlakretsen ändå uppmärksamma det internationella jubileet eftersom det är en världsorganisation.

– Vi kommer att stå på marknaden på samma ställe som vanligt, och då kan vi informera om vår verksamhet, säger Kerstin Lundqvist Eriksson.

Röda Korset i Kumla har närmare 300 medlemmar, varav runt 60 är aktiva inom de många olika projekt som bedrivs. Några exempel är bössinsamling till olika ändamål, väntjänst, blodbussvärdinnor, läsning för äldre och besök i fängelser.

– Många förknippar Röda Korset med insamlingar och Kupan, men det görs så mycket i närområdet, säger Anette Bengtsson, som främst är engagerad inom den del som kallas Kometen, där funktionshindrade träffas varje vecka.

– Men det finns alltid plats för fler engagerade, poängterar både Anette och Kerstin.

Mer läsning

Annons