Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Berger prisas som ungdomsledare

På söndagen överraskades Roger Berger, ungdomsledare i kampsporten ju jutsu i Kumla av en delegation från kommunen. Han tilldelas kommunens ungdomsledarstipendium 2013.

Annons
Uppvaktning. Roger Berger, instruktör i Kumla kampsportförening, tilldelades på söndagen Kumla kommuns ungdomsledarstipendium på 8 000 kr.Foto: Katarina Hanslep

Kumla. Efter mycket hemlighetsmakeri och ringande fram och tillbaka mellan kommunen och Kumla kampsportförening, bestämdes att kommunen skulle överraska Roger Berger på träningen på söndagsförmiddagen i föreningens träningslokal. Och det lyckades.

– Det här kom som en överraskning för mig, jag hade inte tänkt gå hit i dag. Jag visste att jag blivit nominerad, men inte att jag fått stipendiet. Det här är jättekul, tyckte Roger Berger.

Björn Eriksson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Kumla, läste upp motiveringen till varför just Roger Berger fått utmärkelsen.

– Roger Bergers engagemang kännetecknas framför allt av hans vision att alla kan finna en idrott som passar dem, konstaterade Björn Eriksson.

Med vid uppvaktningen fanns också Eva Wilhelmsson, vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Marina Yazdany, fritidskonsulent.

Roger Berger har varit aktiv i föreningen sedan 2004. Han började som engagerad förälder med två barn som tränar, och blev sedan ledamot i styrelsen.

I dag är han instruktör för barn, ungdomar och vuxna inom handikappgruppen i Kumla kampsportförening.

– Att vara aktiv i en förening är något jag rekommenderar till alla andra. Man får så mycket tillbaka, säger Roger Berger.

– Dessutom är träning något som får oss att må bra, i alla åldrar och även om man är funktionshindrad.

Stipendiet är på 8 000 kronor.

Mer läsning

Annons