Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rörelsearbete resulterade i robotar på rad

På fredagen var det examensdag för eleverna i klass 9 A och B på Vialundskolan. I sex veckor har de arbetat med så kallade rörelseverk och nu har resten av skolan fått ta del av deras skapelser.

Annons
Robotar på rad. Rörelseverket som den här gruppen framförde var starkt inspirerat av robotar.

Rörelseverken är gruppuppgifter inom skolämnet idrott och hälsa. Eleverna har fått utforma sina framträdanden till musik och både dans och gymnastik ska ingå. Varje grupp har fått välja ett tema och sedan har de själva arbetat fram koreografi och övningar och musiksatt dem.

– Vi valde 50-talstema, efter att vi sett en cool video på Youtube, säger Joel Andersson, som tillsammans med fyra andra killar bland annat dansade till ”Let’s twist again”.

Tufft i börjanLäraren Daniel Bravell kom själv i kontakt med fenomenet rörelseverk under sin tid på GIH i Örebro.

– Jag ville prova att göra det i en förenklad version med mina elever. Det är ganska ångestfyllt i början, men de har verkligen utvecklats enormt under de här veckorna som de jobbat med sina projekt, säger han.

Tradition?Det här är andra året som Daniel Bravell låter niondeklassarna skapa rörelseverk och han tror att det är något som kommer att bli tradition på Vialund.

– De nior som skapat rörelseverk i höst såg ju sina skolkamrater förra året. Då var alla eniga om att de aldrig skulle göra det här. Men det händer mycket mellan åttan och nian, säger Daniel Bravell.

Han känner inte till om rörelseverk är något som förekommer på andra högstadieskolor.

– Det skulle vara om någon av mina gamla klasskamrater på GIH gör något liknande. Vi pratade mycket om det då att använda det i vår egen undervisning.

Mer läsning

Annons