Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rött på Kumla torg

Röda nejlikor och lika röda rosor på Kumla torg. Och regn i samma stund som huvudtalaren Lennart Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande, steg upp på scen.

Annons

En mindre grupp vänsterpartister samlades på söndagsförmiddagen på torget, under parollen Alla har rätt till välfärd. De kommer att märkas mer framöver, då de planerar att knacka dörr hos Kumlaborna för att diskutera sin politik.

Vid lunchtid tågade musikkåren in på torget, följt av demonstranter. Både riksangelägenheter och mer lokala budskap syntes bland plakaten.

Jennie Young Zayed viftade med socialdemokratisk flagga, men samtidigt bar hon och hennes barn på plakat syftade på den senaste tidens debatt kring skolorna i Kumla.

– Jag har inte gått med i tåget på många år, men nu har jag fått nog av besparingarna på skolan och kände att det var dags att visa det, säger hon.'

I inledningen av sitt tal säger Lennart Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande, att det inte kommer att bli aktuellt att avskeda 30-talet lärare, som i de sparförslag som rektorerna nyligen presenterade .

– Budgeten ska nu först genomlysas och sen ska vi ta ställning igen. Det kan bli så att vi omarbetar den.

Mer läsning

Annons