Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S firar 100 år vid onsdagskvällens Kumlasjönt

Socialdemokratin i Kumla firar 100 år med cirkus och ståuppkomik.

Annons

Redan i april, i samband med att S i Kumla arrangerade distriktskongress, var det högtidlig middag på Folkets hus för att fira att Kumla arbetarekommun fyllde 100 år.

– Men det var mer en intern tillställning. Nu vill gå ut och ge fler Kumlabor möjlighet att fira, säger Björn Eriksson, ordförande i arbetarekommunen.

Förlängt Kumlasjönt

Så frågan gick till Kumla Promotion om det var okej att förlänga Kumlasjöntprogrammet med ytterligare en onsdag. Förslaget föll i god jord och i kväll är det dags.

– Så nu står vi för alla kostnader och bjuder in till firande, fortsätter Björn Eriksson.

Då kommer ståuppkomikern Lasse Eriksson bjuda på underhållning med ord och Björn och Henrik Hagel står för musiken som hämtas från 1960- och 1970-talen. Dessutom kommer Sölve Persson att ge en kort tillbakablick på de hundra år som arbetarekommunen verkat i kommunen.

Förhoppningen var att kunna klämma in även ett barnarrangemang i programmet. Men Cirkus Skratt, som bokats för ändamålet, har möjlighet att komma först 6 september. Då blir det föreställning på idrottsparken och hundraåringen subventionerar biljettpriset.

– Socialdemokratin kom förhållandevis sent till Kumla om man jämför med kommunerna runt omkring trots att Kumla var industrialiserat tidigt, konstaterar Sölve Persson. Läs mer om historiken kring socialdemokraterna i Kumla i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons