Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Kumla har inget förtroende för Juholt

Socialdemokraterna i Kumla vill se Juholt avgå trots att förundersökningen mot honom har lagts ner. – Mona Sahlins affärer var inte så farliga jämfört med det här. Han bör sluta som partiledare, säger Lennart Eriksson, kommunstyrelsens ordförande.

Annons

I kväll kom nyheten om att förundersökningen mot Juholt har lagts ner. Juholt har betalat tillbaka 130 000 kronor till skattebetalarna, men Lennart Eriksson tycker att hans förtroende är förbrukat.

– Vi tycker inte att han ska fortsätta som partiledare. Även om det skulle visa sig att det finns förmildrande omständigheter så tar det för mycket fokus från vår politik.

Inget förtroendeUnder torsdagkvällen hade Kumlas socialdemokrater under ett budgetmöte diskuterat Håkan Juholt ledarskap. De beslutade gemensamt att de inte har förtroende för honom som partiledare längre.

– Jag har upplevt tiden med Mona Sahlin och hennes affärer, men det tycker jag inte är något jämfört med det här som jag anser är riktigt allvarligt. Reglerna borde vara solklara för Håkan Juholt, säger Lennart Eriksson.

Han tror att stora delar av partiet tycker att Håkan Juholt ska avgå. Att överåklagaren har lagt ner utredningen och att partiets verkställande utskott har gett sig eniga stöd till partiledaren ändrar inte socialdemokraternas ståndpunkt i Kumla.

Begärt pengar– Han har fortfarande begärt pengar som han inte hade rätt till. Om det verkställande utskottet stöder honom så får väl det stå för dem, säger Lennart Eriksson.

Mer läsning

Annons