Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Kumlahallen byggas om

Nu kallar kommunen till informationsmöte för att berätta om planerna på att bygga om Kumlahallen, den 25 februari.

Annons

Diskussionerna om vad som ska hända med Kumlahallen har pågått sedan det blev känt att Kumlas nya innebad skulle hamna vid Djupadalsbadet.

Det förslag som ska presenteras av fastighetschef Jan Öholm och kultur- och fritidschefen Annika Hallberg innefattar flera delar.

Bland annat ska bowlingen ges plats där. Det ska byggas åtta banor. Bowlinghallens flytt till markplan gör det också möjligt att hålla Kumlahallen öppen och bemannad, något som efterfrågats av de föreningar som finns i Kumlahallen alltsedan badet flyttade därifrån. I bowlinghallen ska några av Kumlahallens kampsportföreningar ta plats. Själva simhallen blir en hall framför allt avsedd för gymnastik.

En egen gymnastikhall frigör lediga tider i fullstora hallar. Gymnastiken har fram till nu i huvudsak hållit till i Skogstorpsskolans idrottshall.

Vid mötet kommer även ges information om hur tidplanen är tänkt att bli. Sedan tidigare är det bestämt att politikerna har avsatt drygt 25 miljoner kronor för ombyggnaden.

Skisser på hur ombyggnaden är tänkt att bli finns att se på Kumla kommuns hemsida. Anmälan till mötet sker senast 21 februari på [email protected]

Mer läsning

Annons