Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Kumlas skolor ledas i ny modell

Den nya ledningsorganisationen för barn- och utbildningsförvaltningen, som konsulten Jukka Tekonen arbetat med under hösten, ser ut att hålla hela vägen fram. Kommunstyrelsen fattar sitt beslut den 8 januari.

Annons

– En enig nämnd förordar den här organisationen, säger Annica Moberg (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Till det som är klart hör att tre verksamhetschefer kommer att anställas, där förhandlingar sker på torsdag.

Tidigare fanns områdeschefer, som togs bort av förra barn- och utbildningschef Mait Walderlo. Skillnaden nu mot tidigare är att verksamhetscheferna blir chefer för varsitt verksamhetsområde inom utbildning: förskola, lågstadiet ihop med elevhälsan, samt högstadiet dit också gymnasieverksamheten och Komvux är tänkt att höra.

– Vi vill försöka hitta en jämn arbetsfördelning. Viktigt är också att vi hittar en person som kan hålla ihop elevhälsan, säger Annica Moberg.

Som ny tjänst finns även chef för elevhälsan, samt att förskolecheferna förstärks med 1,5 årsarbetare.

Tekonen pekar i sin utredning på en nödvändig investering på mellan 2-2,5 miljoner kronor.

– Vi har fått en generell budgetförstärkning på 3,5 miljoner så pengar finns.

Annica Moberg talar om vikten av att en likvärdig skola växer fram i Kumla, något som inte fungerande under tiden med områdescheferna då hon menar att olika arbetssätt växte fram inom de olika områdena.

Att som Mait Walderlo knyta en central stab direkt under sin egen roll förkastas också det av Kumlas styrande politiker.

– Det är omöjligt att som förvaltningschef på egen hand leda så många rektorer och förskolechefer. Det blir ingen tid över då till strategiskt arbete och utveckling. Vi behöver en skolchef som pekar ut riktningen framåt, säger Annica Moberg.

En rekryteringsfirma är anlitad för att hitta Kumlas blivande barn-och utbildningschef. Personen i fråga ska vara beredd att arbeta i den typ av organisation som nu presenteras.

– Skolan behöver lugn och ro, och att den här organisationen arbetas in ordentligt, det vill hela nämnden stryka under. Vi måste bort från att varje ny chef skapar sin egen arbetsmodell.

Oppositionen framförde vid nämndmötet att det hade varit bra om den nya barn- och utbildningschefen själv hade kunnat vara med och utforma den nya organisationen.

– Där har rätt i sak, men nu var vi inte i det läget att det gick att göra så. Den här organisationsmodellen är dessutom så traditionell så jag tror inte det blir några bekymmer att hitta en person beredd att ta sig an den.

Nu finns också riktlinjer för skolchefsjobbet framtagna.

Efter att en revisionsrapport i våras kritiserat kommunen för otydligheter kring förvaltningschefernas anställningar, har nu en beskrivning av detta tagits fram.

– Det som tidigare mest fanns muntligt finns nu även svart på vitt, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson (S).

Förvaltningscheferna har ett förordnande på två till tre år. Nio månader innan förordnandet går ut, ska kommundirektören ha samtal med förvaltingschefen om fortsättningen.

Tidigare barn- och utbildningchef Mait Waderlo slutade innan sommaren, och var starkt kritisk till bristande information och orsakerna bakom att hon inte fick fortsätta sin tjänst. Att hon, och två år tidigare även henne föregångare Leif Lindström, skulle ha fått sparken är ett synsätt som inte delas av kommunledningen:

– Det är svårt för oss politiker att styra över hur folk i gemen talar. Vi kan bara poängtera att vi varken avskedat Mait Walderlo eller någon tidigare förvaltningschef. Från vårt synsätt är det ett förordnande, som vi kan välja att antingen förnya eller avsluta när det löper ut, säger Katarina Hansson.

Läs mer i tidningen eller köp e-tidningen här nedan.

Mer läsning

Annons