Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sakab åker ut och förklarar lukten

På tisdagsmorgonen var det dags igen för lukten av kattpiss att sprida sig från Sakab över delar av Sydnärke.

Annons
Sakabs miljöchef Hanna Eriksen åkte till förskolan Gullvivan i Pålsboda för att ge personalen information om lukten från Sakab. Barnen på förskolan som valt att inte gå ut fick därför gen sina fröknar veta att lukten var ofarlig.

Genast började telefonerna att gå varma både hos Sakab och Nerikes Allehanda. Det flesta samtalen kom från boende i Pålsboda och Sköllersta.

På förskolan Gullvivan i Pålsboda ville barnen inte gå ut och leka i snön som de annars brukar älska att göra.

Av den anledningen och de många telefonsamtalen beslöt sig Sakabs miljöchef Hanna Eriksen att åka till förskolan för att informera personalen.

– I morse vid åttatiden fick vi en leverans och det är lukten från den som spridit sig hit till Pålsboda, men det finns ingen anledning till oro för det är ofarligt, förklarade Eriksen för personalen på förskolan.

Enligt Eriksen har de flesta av de tiotalen telefonsamtal hon fått kommit från Pålsboda.

– Det kan bero på att de inte fått samma information som de i Sköllersta. Där lade vi ut informationsblad i brevlådorna på måndagens eftermiddag.

Ursprungligen var tanken att Sakab skulle ta hand om pappersbrukets råterpentin och metanol under december.

Men efter de starka reaktionerna på lukten har Sakab ännu inte planerat att ta emot fler leveranser. Det beslutet ska tas senare i eftermiddag.

Göran Kempe

Mer läsning

Annons