Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex kandidater till pedagogiskt pris

I år trillade nomineringarna in utan extra påminnelser. Juryn till Kumlas pedagogiska pris har sex kandidater att välja mellan.

Annons

Det var för två veckor sedan som nomineringstiden till det pedagogiska priset gick ut.

Vid några tidigare tillfällen har tiden förlängts eftersom det saknats nominerade. Så blev det alltså inte i år.

– Jag kan inte säga om det är rekordmånga nomineringar, men många är det i alla fall, säger Lillemor Holgersdotter på barn- och utbildningsförvaltningen som tagit emot de åtta förslagen.

Två dubbelnominerade

Att hitta en gemensam nämnare bland de nominerade, förutom att de är pedagoger verksamma i Kumla, är det inte helt lätt. Men fem av nomineringarna rör pedagogernas arbete med naturvetenskap och teknik.

Noterbart är också att två kandidater, Kumlasjöns förskola och Victoria Fredriksson, har nominerats av två personer vardera.

I det pedagogiska prisets stadgar står det att det ska gå till ett arbetslag.

Nomineras kan det arbetslag göras som, till exempel, har utvecklat nya former för lärande och/eller nya läromedel, har visat prov på ett kreativt nytänkande och omsatt det i praktisk handling, har visat en öppenhet, engagemang och initiativförmåga som utvecklat det pedagogiska arbetet.

Enskilda kan omnämnas

Från och med förra året ges också möjligheten till att uppmärksamma en enskild lärare genom ett särskilt omnämnande.

Priset består, förutom äran, av ett av kommunen inköpt konstverk till ett värde av cirka 2 500 kronor. Priset delades ut för första gången 2004 och tillkom efter ett initiativ från Centerpartiet i Kumla.

Vem som får årets pris tillkännages vid Barn- och utbildningsnämndens sammanträde i slutet av maj.

De nominerade är

Jenny Liljeberg och Lennart Hessel på Kulturskolan för sitt arbete med Skapande skola

Personalen på Smedens förskola för sitt arbete med att göra teknik och naturvetenskap, lekfullt och lustfyllt.

Arbetslaget i Vialundskolans D-korridor som lyckats få barn med, bland annat, Aspergers att nå målen och tycka det är roligt att gå till skolan

Gun-Britt Hardmo-Carlsson, Eva Lekensjö och Hans Källén för deras arbete med ett utbyte med lärare och elever från Missouri som vid besök i Kumla medverkar i undervisningen på Skogstorpsskolan.

2 nomineringar till Kumlasjöns förskola för arbetet med en ny teknikhall där barnan f¨år utforska ämnen som matematik, teknik och biologi/naturkunskap.

2 nomineringar till Victoria Fredriksson på Fylstaskolan för hennes arbete att integrera IT i barnens lärande bland annat genom en skolblogg

Mer läsning

Annons