Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex nya förskoleavdelningar till Kumla

Kumla kommun öppnar inom kort sex nya förskoleavdelningar. Därmed är det mest akuta problemet löst, med att bereda plats för alla barn som står i kö.

Annons

Vid en extrainsatt pressträff i Kumla stadshus på torsdagsmorronen presenterades nya förskoleavdelningar:

1 januari öppnas avdelningar på Tallängen och Hardemo skolor, med plats för 12  respektive 15 barn. 9 januari öppnas två avdelningar för sammanlagt 40 barn i Ängen på Kortstavägen. Sedan följer Kyrkskolan 1 februari och Utbildningshuset, Borgen, den 1 april.

De nya avdelningarna råder bara bot mot den kö som finns, och inte mot de stora barngrupperna som senaste tiden föranlett många protester.

– Där har vi ett bekymmer. Målet är att minska grupperna, men det är något vi får jobba med på sikt, säger Stefan Svensson.

Budgetmässigt finns 2 nya miljoner avsatta till förskolorna, vilket länge varit uppenbart att det inte kommer att räcka. Några ytterliggare nya pengar tillförs inte.

Istället öppnas de nya avdelningarna via kommunstyrelsens konto för oförutsätt, och förvaltningen har även fått i uppdrag att se över vad som finns att hämta på intäktssidan.

Mer läsning

Annons