Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexornas flytt ska utredas mer

Vid barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde behandlades utredningen om flytten av sjätteklassarna till Vialundskolan, Kumlaby och Skogstorp. Men den skickades på återremiss till förvaltningen. Centerpartiet vill att sexorna flyttas tillbaka.

Annons

Det var i början av 2008 som centerpartisterna Torbjörn Ahlin, Jan Engman, Maria Rönnbäck och Marguerite Landin skrev en motion om att barn- och utbildningsförvaltningen borde utvärdera sjätteklassarnas flytt till de tre f-9-enheterna. Den utredning som nu presenterats gick inte igenom.

Katarina Hansson (S), ordförande i nämnden, yrkade på återremiss för att kunna ta med Örebro läns landstings årliga undersökning ”Liv och hälsa Ung” i kommunens utredning.

– Vi vill att den också ska tas i beaktande när vi gör en analys över flytten. Den är så pass stor och så viktig, säger Katarina Hansson.

Landstingets undersökning behandlar tobak, alkohol och psykisk ohälsa, vilket Hansson menar är viktigt att koppla till förvaltningens utredning med tanke på den oro som många föräldrar uttryckte över flytten.

Per Holm (KD) yrkade på återremiss eftersom han anser att antalet föräldrar som svarade var alldeles för få.

– Föräldraenkäten måste verkligen genomföras. Annars blir inte utredningen komplett i sitt analysvärde, säger Per Holm.

– Det är en för låg svarsfrekvens för att resultaten från föräldraenkäten ska kunna användas i utredningen, säger Elisabeth Jangenby, utredningssekreterare vid barn- och utbildningsförvaltningen.

Hon berättar att svarsfrekvensen var 22,5 procent.

– Vi arbetar vidare med utredningen för att se hur vi kan förbättra den, säger Elisabeth Jangenby.

Läs mer i tisdagens NA.

Mer läsning

Annons