Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SF säger nej till lingonfilm i Kumla

Filmen "Hur många lingon finns det i världen" får inte visas på utomhusbio i Djupadalsparken fredag 16 augusti. Den kommer att ersättas av en annan film.

Annons

Som NA berättade i onsdagens tidning arrangeras en tillgänglighets- och jämställdshetsfestival i Kumla till helgen.

Festivalen börjar redan på fredagskvällen med utomhusbio i Djupadalsparken. Det var sedan länge planerat att filmen "Hur många lingon finns det i världen" skulle visas.

Festivalarrangörerna såg det som en rolig start på festivalen, och passande då uppföljningen på den filmen har premiär lördag på Folkan i Kumla - "Hur många kramar finns det i världen".

-Men nu har SF sagt nej till det här upplägget. Man anser att den gamla filmen skulle komma för tätt inpå premiären av den nya, säger Peter Franzén från ABF, en av arrangörerna.

Han är besviken, och har lite svårt att förstå vad problemet är.

-Många har ju inte sett den gamla filmen, och hade ju tänkt se båda denna helg, menar han.

Från början fanns planer på att visa premiärfilmen på utomhusbion. Men där gick arrangörerna bet, eftersom det skulle bli jättedyrt.

Men utomhusbio ska det bli i alla fall. I stället visas nu filmen "Små citroner gula". Det är en romantisk komedi om kärlek , vänskap och modet att följa sina drömmar, baserad på succéromanen med samma namn av Kajsa Ingmarsson.

Mer läsning

Annons