Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista bitarnai tränarpusslet klara för IFK Kumla

IFK Kumla Fotboll har nu klart med sin sista pusselbit på tränarsidan inför den kommande säsongen.

Annons

Reino Jonsson, som under många år vart aktiv i Yxhults IK blir huvudtränare för F15-18. Det sker samtidigt som IFK Kumla träffat ett avtal med YIK på damsidan, som innebär att Yxhult blir farmarklubb till IFK Kumla

Tidigare under året har det även blivit klart att två ”gamla” IFK are kommer tillbaka till som tränare. Det gäller Thomas Bengtsson, som kommer vara med och träna P98 , i F97/98 återfinns Kenneth KEA Andersson.

- Det är två av länets mest rutinerade tränare som kommer ge våra ungdomar en riktig bra utbildning och lagens assisterande tränare med flera kommer också lära sig massor, skriver IFK Kumlas ordförande Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Nya tränare för herrlaget, som återfinns i division 4 kommande säsong, är Stefan Ärnsved, huvudtränare, och Andreas ”Slupas” Johansson, assisterande tränare. Viktor Henrigues förlängde sitt kontrakt som tränare för damlaget med två år. Till senior herr/dam samt de äldre pojk/flick lagen har även IFK kontrakterat Ellinor Birath som målvaktstränare. Ellinor Birath som senaste tiden jobbat med att utbilda målvaktstränare i länet och åt Svenska Fotbollsförbundet kommer att bli målvaktstränare inom IFK Kumlas båda seniorlag och de äldre pojk- och flicklagen.

- Detta om nyförvärv på ledarsidan. Vi får inte glömma alla de befintliga ledare som gör ett jättejobb i IFK, avslutar Eriksson i pressmeddelandet och tillägger att under året startas knattelagen P0506 och F0304 och F05

Mer läsning

Annons