Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista lucian i Kumlahallen

Lovisa Nilsson blev den sista i en syskonskara på fyra flickor som fick agera simmande lucia vid SK Nautilus luciashow Juldoppet.

Annons
Med ett stort tärnfölje visade lucian Lovisa Nilsson vägen genom Kumlahallens vattenspegel. Hon blev förmodligen den sista Nautiluslucian i Kumlahallens badbassäng och även den sist av fyra i syskonskara att vara simklubbens lucia.

Vid bassängkanten satt storasyster Johanna som var den första av syskonen att agera lucia för tolv år sedan.

– Det här klarar syrran av lätt, var hennes stöttande kommentar.

Förmodligen blev lillasyster Lovisa historisk som den sista simmande lucian i Kumlahallens bad.

Det var fullsatt på åskådarplats när de närmare 200 ungdomarna i SK Nautilus bjöd på den sista luciaföreställningen i Kumlahallens bad.

Showen inleddes med att Nautilus samtliga utövare, från minsta minibaddare till klubbens ”superbadare”, presenterade sig från bassängkanten med att vinka till publiken.

Sedan var det dags för lucian Lovisa Nilsson att skrida till verket med konststycket att simma de 25 metrarna med levande ljus. Värst var det för flickorna i det enorma tärnföljet, de fick nöja sig att simma med en arm då de höll varsitt levande ljus i den andra handen.

Efter luciauppvisningen tog simklubbens ordförande, tillika förra oppositionsrådet Maria Haglund (M) ordet.

Där konstaterade hon att det förmodligen var sista gången klubbens lucia korsat Kumlahallens vattenspegel. Konferencier Haglunds förhoppning var att Kumlas nya bad ska stå klart till nästa års Juldopp.

Till tonerna av Queenklassikern We Will Rock You vällde Nautilus ungdomar från Hallsberg och Kumla in för att ge ett prov på sina färdigheter. De gav prov på både låga och höga hopp, bröstsim, fjäril och crawl av olika färdighetsgrad inför stolta föräldrar och släktingar.

Innan tomten kom och avslutade årets Juldopp, bjöd klubbens flickor på ett fantastiskt fackelsim, som avslutade med en undervattensuppvisning med skarp rosalysande ljusstavar.

Mer läsning

Annons