Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självförsvar och spegel när SD börjar motionera

Först kom inget, sedan kom inget, sedan kom allt. Det brukar kallas ketchupeffekt, men kan också handla om motioner från Sverigedemokraterna i Kumla.

Annons

Partiet har haft mandat i fullmäktige sedan 2006, men först den senaste veckan har partiet presterat några motioner.

NA har redan skrivit om Christian Hjertbergs motion om att Kumla borde bli försökskommun för ett tiggeriförbud. Ytterligare fyra motioner har inkommit till kommunledningskontoret den senaste veckan.

Sverigedemokraterna vill att Kumla kommun bekostar ett årligt tillfälle dit kvinnor kan komma och få en basutbildning i självförsvar, samt att information sprids till alla hushåll i kommunen. Partiet vill också att det vid kurstillfället informeras om hedersrelaterat våld och våld i nära relationer samt hur man går till väga för att söka hjälp.

Sverigedemokraterna önskar även att det införs trygghetszoner i kommunen. Områden där det är tydligt uppmärkt att platsen är kameraövervakad. Den som inte vill bli filmad kan då ställa sig utanför markerat område. Områden som skulle kunna vara lämpliga är enligt SD torg, busshållplatser och parker.

SD motionerar också om att det bör sättas upp trafikspegel i korsningen Östra Drottninggatan-Odengatan, samt att det bör informeras i skolmatsalen om matens ursprung ur miljö- hälso- och djurskyddsperspektiv.

Fakta SD i Kumlapolitiken

SD kom in i Kumlas kommunfullmäktige vid valet 2006, men under de gångna mandatperioderna har deras stolar där ofta varit tomma.

Efter valet i år 14 september fick SD 5 mandat och blev därmed tredje största partiet med lika många mandat som FP. De har då också hittills varit betydligt aktivare inom politiken än tidigare.

Veronica Svanberg är partiets lokala partiledare. Övriga platser innehas av Per-Åke Ringhald, Josephine Svanberg, Madeleine Fernström och Christian Hjertberg.

Mer läsning

Annons