Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöslaget ska sätta Kumla i gungning

Kumlaborna Nicklas Högberg och Robert Andersson vill att det ska hända något utöver det vanliga i sin hemstad. Därför arrangerar de Sjöslaget den 4 augusti, en festival vid Kumlasjön med bland annat Staffan Hellstrand på artistlistan.

Annons
Robert Andersson

De är båda två mycket musikintresserade, spelar i band och arrangerar klubbkvällar på Virus i Örebro och framöver även på Stationshotellet i Kumla. Nu kan Nicklas Högberg och Robert Andersson snart också kalla sig festivalarrangörer.

Den 4 augusti kommer området från scenen vid Kumlasjön och upp över de framliggande grässluttningarna att hängnas in till festivalområde. Från mitt på eftermiddagen spelar flera olika artister.

– Vi har fått klart med Staffan Hellstrand som vårt stora dragplåster. Sedan blir det också flera lokala band, bland annat Kumlabanden Winchester Widowmakers och The Pricks, säger Robert Andersson.

Stationshotellet

– Hur många band vi anlitar beror lite på hur mycket biljetter vi säljer, men vi räknar med omkring åtta band. De sista spelningarna för kvällen kommer att ske på Stationshotellet, säger Nicklas Högberg.

Robert Andersson kommer i kväll fredag att spela med sitt band Disraeli på nämnda hotell, lite för att testa hur lokalerna där håller för en konsert.

Stadsfestival

– Vi vill att det här ska bli som en stadsfestival, fast i parkmiljö. Sedan Yeah-festivalen lades ner finns det ingen riktig musikfestival i länet. Och Kumla tror vi är en tacksam ort att arrangera i, det brukar alltid komma hur mycket folk som helst när det erbjuds något, säger Nicklas Högberg.

Biljetter till festivalen kommer att säljas på Kumlas turistbyrå från slutet av nästa vecka och via festivalens hemsida.

Nicklas Högberg

Mer läsning

Annons