Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidföreningen förbereder vintersäsongen

Värmestuga i nya klubbhuset, en bättre väg till längdskidspåren och ett förlängt samarbete med Örebro slalomförening. Det är några av Kumla skidförenings nyheter inför säsongen.

Annons
Curth Modin och Johan Ståhlbom i Kumla skidförening måttar upp där en vägg ska byggas i den nya klubbstugan.BILD: SAMUEL BORG

Kumla skidförening är i gång med förberedelserna inför vinterns åkning. Backarna har röjts från sly. Nya elkablar ska läggas på plats, då de gamla blev stulna. Och pistmaskinsvagnen ska rustas eller kanske bytas ut helt.

Precis som de två tidigare säsongerna kommer Örebro slalomförening att samarbeta med Kumla skidförening, eftersom skidanläggningen vid Storstenshöjden i dagsläget inte räcker till för alla medlemmar.

Nästa vecka ska föreningarna ha ett möte om detta.

Den nya klubbstugan tar form. I går var föreningens ordförande, Stefan Eriksson, kassören Curth Modin och Johan Ståhlbom på plats för att jobba vidare med anläggningen.

– Det vi satsar på till den här säsongen är en värmestuga, säger Curth Modin.

Om allt går som det är tänkt ska klubbstugan vara helt färdig nästa år, lagom till föreningens 50-årsjubileum. Då ska lokalerna rymma, förutom värmestuga, skiduthyrning och liftkortsförsäljning, fikarum, kök, omklädningsrum och övernattningsrum.

Läs mer i måndagens NA.

Mer läsning

Annons