Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolföräldrar känner oro inför budgetbeslut

Föräldrarna bakom facebook-gruppen ”Vi som bryr oss om skolan i Kumlas” känner oro inför att politikerna ska ta beslut om budgeten i slutet av maj.

Annons

– Vi tycker det känns oroande att det förefaller som att barn- och utbildningsnämnden ska ta beslut om budgeten innan utredningen om behoven inom skolan är klar, säger Krister Sandström i föräldragruppen.

Han säger också att deras kontakter med politikerna inte givit några svar på föräldrarnas frågor. Avsaknaden av dialog har i stället fött fler orosfyllda frågeställningar.

– Det verkar som om politikerna lagt locket på. De enda svar vi fått på skolsituationen är det som upprepats tidigare. Att det beror på den moderatledda regeringen samt att det inte finns någon koppling mellan resultat och hur mycket pengar man satsar på skolan, konstaterar Sandström.

Han har svårt att förstå socialdemokraternas uttalade ambition om att Kumlas skolor ska bli bäst i landet om de samtidigt inte skjuter till de resurser som behövs.

Vid ett möte kom föräldragruppen fram till att en framgångsfaktor skulle vara om politikerna satte mer tilltro till lärare och tjänstemän.

– Som läget är i dag har oron även fått fäste i lärarleden. Exempelvis har rektorn på Hagaskolan sagt upp sig, berättar Krister Sandström.

Föräldragruppen anser att det finns mycket som talar emot att Kumlas skolor ska tillhöra toppskiktet. Statistiken från Skolverket placerar Kumla under riksgenomsnittet när det gäller lärartätheten, var sjunde elev lämnar grundskolan med ofullständiga betyg samt att Skolinspektionen valt att tidigarelägga sin inspektion av kommunens skolor.

– Och hur ska jag tro på det när mina barn kommer hem från skolan och säger att de inte längre kan få fler pennor, tillägger han.

Mer läsning

Annons