Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen vill ha svar angående situationen för högstadielev

En elev på en högstadieskola i Kumla har i över två års tid inte kunnat delta i den vanliga skolundervisning, på grund av oro och ångest. Nu vill Skolinspektionen att kommunen svarar på vad de har gjort för att försöka hjälpa eleven.

Annons

Det är föräldrarna till eleven som lämnat in anmälan till Skolinspektionen. De beskriver hur deras barn har fått allt större svårigheter med den sociala samvaron med andra lärare och elever på skolan, och att de upplever att ansvaret för att det inte fungerar läggs på deras barn.

Eleven sitter idag i enskilt rum korta stunder på skolan. Ingen undervisning ges, utan en resursperson ger varje dag eleven skoluppgifter som kan tas med hem.

Enligt föräldrarna har skolan inte gjort någon riktig utredning för att ra reda på problemet kring varför inte deras barn klarar av att delta i undervisningen. Ingen specialpedagog har kopplats in och allt ansvar för undervisningen har lagts på föräldrarna.

Föräldrarna har inte heller fått någon information om att det finns en undervisningsgrupp för barn med liknande problem som deras barn och där lärare finns med rätt kompetens.

Senast den 14 april vill nu Skolinspektionen att Kumla kommun svarar på sju olika frågeställningar, bland annat när skolan först fick kännedom om elevens stödbehov, hur stödbehovet har utretts och vilka åtgärder som vidtagits.

Mer läsning

Annons