Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolklass gör insats för Japan under Earth hour

Lördagskvällen kan firas på Kumla torg tillsammans med klass 7c på Vialundskolan. Och då gör man samtidigt en insats till de som drabbats av naturkatastrofen i Japan.

Annons
Halv nio på lördag kväll. Då hoppas Klass 7c på Vialundskolan på en god uppslutning på Kumla torg under Earth Hour.

Man kan nästan tro att klass 7c på Vialundskolan har gjort det som sin grej att hjälpa människor i andra länder. Senast NA träffade dem tillverkade de spel som skulle sändas till sjukhus i Uganda.

Nu, då de jobbar med hållbar utveckling som tema, bjuder de in allmänheten till Kumla torg på lördag kväll. I samband med Earth Hour klockan 20.30-21.30 säljer de fika där pengarna går till de som drabbats av naturkatastrofen i Japan.

– Vi började planera för en aktivitet under Earth Hour redan innan det i Japan hände. Nu är det en bra sak att ge pengar till. Vi vill hjälpa andra som har det svårt, säger Arazu Nabipour.

Hon och de andra eleverna i klassen har delat in sig i grupper med var sitt ansvarsområde. Förutom fikaförsäljningen ska man sjunga sånger, sälja lotter och skicka upp rislampor av det slag som finns i Japan.

Flera har varit klassen behjälpliga för att allt ska kunna gå att genomföra. Konditori Svea har lånat ut sin glasskiosk på torget, varifrån fikat kommer att säljas. Och flera företag har skänkt vinster till lotteriet.

– Vi hoppas att många kommer. Vi ska sätta upp lappar på stan och genom elevrådet här på Vialund så vet alla klasser på skolan om vad vi ska göra, säger Ljubica Topic.

Uppmaningen på inbjudan till Earth Hour på Kumla torg lyder: ”Kumlas fattiga och rika, kom till torget och fika, gå ut ur era hus, och släck för en timme allt ljus”.

För tanken är ju att när man samtidigt som man är på torget kan ha alla sina lampor hemma släckta, och därmed delta i nedsläckningen av ljus som sker världen över under Earth Hour.

Mer läsning

Annons